project schilde

Renovatie klassieke woning te schilde

Totaalproject voor beeld, klank & wi-fi voorzieningen.

Vraag:

We hebben een woning gekocht die we grondig gaan verbouwen. We wensen op enkele plaatsen TV te kunnen kijken waaronder al zeker het salon en de slaapkamer. Ook een goede Wi-Fi is belangrijk. We zijn niet op zoek naar een systeem met veel toeters en bellen. We wensen wel dat alles eenvoudig en uniform te bedienen is. We hoeven geen muziek in iedere kamer. 

Uitwerking:

De klant contacteerde ons op het moment dat de verbouwingswerken al een eind gevorderd waren. Tijdens het eerste gesprek bij ons in de winkel kon ik vrij snel aanvoelen welke richting we konden uitgaan. De keuze voor de TV in het salon viel op een spiegel TV boven de klassieke schouwmantel. Dit geeft het effect van een mooie grote spiegel wanneer de TV uitstaat. Dankzij speciale technieken wordt bij het inschakelen de spiegel omgetoverd tot een 55inch TV. De spiegel TV bleek ook voor de fabrikant een serieuze uitdaging. Het is namelijk de eerste keer dat ze een toestel produceerden waarvan de spiegel zelf in facet is geslepen gecombineerd met een erg dunne lijst.

Aangezien de spiegel TV zelf niet over geluid beschikt moesten er dus externe luidsprekers worden voorzien. Er is gekozen voor de invisible speakers van het Duitse Cerasonar. Deze zijn door ons geplaatst en door de schilders netjes afgewerkt. De sturing van het geluid loopt over een Node van Bluesound naar een DSP versterker van Cerasonar. Zo heeft de klant alle streaming mogelijkheden en zorgt de DSP versterker voor een perfect geluid.

Op mijn aanbevelen zijn er ook in de eetplaats invisible luidsprekers voorzien. Een kleiner type maar wel ruimschoots voldoende om te kunnen genieten van achtergrondmuziek via streaming of eventueel eens naar het nieuws te kunnen luisteren zonder dat de TV hiervoor moet aanstaan.

De TV op de slaapkamer zit op een TV lift die we sturen met de afstandsbediening van Control4. Deze afstandsbedieningen gebruiken we bij ieder TV toestel. Later zijn er nog twee toestellen geplaatst in de logeerkamer en de fitness. Deze toestellen waren reeds in bezit van de klant en hebben we naadloos mee opgenomen in het project.

Over de vier aanwezige TV’s worden de beelden verdeeld via een HDMI matrix. Hierdoor kan er met slechts twee TV decoders toch op alle vier de TV’s worden gekeken.

Voor de Wi-Fi is er gewerkt met in totaal 5 onzichtbaar opgestelde accesspoints die doorheen de woning een goede Wi-Fi dekking voorzien.

Project Realisatie:

Management verbouwing Vl holding

nog meer realisaties..
Verheeken bV

We zijn aanwezig op tal van sociale media platformen. Dus volg ons op Facebook of Instagram en ontdek ons YouTube kanaal.

Openingsuren
Contact