project Gent

Nieuwbouw woning regio Gent

Volledige inrichting qua beeld, klank & netwerk in een moderne nieuwbouw woning.

Vraag:

We zijn bezig een woning te bouwen regio Gent en hebben van vrienden uw gegevens ontvangen. We willen in een aantal kamers muziek en in de ontspanningsruimte willen we de mogelijkheid hebben een feestje te geven dus daar mag het wat meer zijn. We willen ook graag op drie plaatsen TV kunnen kijken waarbij we in de ontspanningsruimte ook surroundgeluid wensen. Goede Wi-Fi doorheen de hele woning is ook belangrijk. 

Uitwerking:

De klant nam contact met ons op het moment dat de ruwbouw reeds was gestart maar wel ruimschoots op tijd. Na grondig te hebben overlegd met de klant, de architect en de elektricien kon er worden overgegaan tot het opmaken van een offerte. Het voorstel was in totaal tien zones van muziek te voorzien. Hier kozen we voor Sonos omdat de klant in zijn tweede verblijf hier ook al mee werkte. De TV’s gingen we sturen via een Control 4 systeem gekoppeld aan een HDMI matrix. Op deze manier kan er met twee digicorders en één Apple TV op alle TV toestellen naar iedere bron worden gekeken. 

Het Wi-Fi netwerk is opgebouwd met materiaal van Unifi, een 48 poorts POE+ switch, een router en 8 accespoints zorgen voor een goede Wi-Fi dekking zowel binnen als in de tuin.

Bijzonderen zijn bvb de luidspreker in de Hamam. Aangezien we met een zeer hoge vochtigheid zitten is de volledige luidsprekerbehuizing in roestvrij staal die we perfect in het mozaïek vlak hebben kunnen inwerken. Gelakt in een kleur die terugkomt in de mozaïekjes. Hetzelfde is toegepast in het overdekte terras. Luidsprekers van het Italiaanse Garvan. De overige inbouwluidsprekers zijn van het Britse Kef. 

Bijna alle luidsprekers zijn gelakt in de kleuren opgegeven door de architect. Hierdoor gaan ze naadloos op in het interieur. De subwoofer in de leefruimte zit in een kleine ruimte achter de muur, de bassen komen via een afgestemde buis de leefruimte binnen. Dit werkt goed zonder dat er een zichtbare subwoofer staat.

Dankzij een goede samenwerking met de elektricien, de architect en de interieurbouwers is dit een zeer mooi project geworden.

Elektricien:

nog meer realisaties..
Verheeken bV

We zijn aanwezig op tal van sociale media platformen. Dus volg ons op Facebook of Instagram en ontdek ons YouTube kanaal.

Openingsuren
Contact