Project Drongen

Renovatie Designwoning te Vlaams Brabant

TV, Klank & Internet levering en installatie

Vraag


Ik ben een nieuwe woning aan het zetten in Drongen en kwalitatief goede muziek is erg belangrijk voor mij. Ik wil deze lijn van hoge kwaliteit doortrekken in de hele woning. Budget is niet onbelangrijk maar kwaliteit primeert wel boven kostprijs. Ik wil ook een compleet ingerichte bioscoop in de kelder en ook hier hecht ik veel belang aan zowel de beeld als klankkwaliteit. In de aanpalende ruimte bevindt zich een bar en golfsimulatieruimte. Het zou fijn zijn mocht ook op dat scherm eens vanuit de bar met vrienden naar het voetbal kunnen worden gekeken. 


Uitwerking


In dit project zijn we betrokken vanaf de ruwbouwfase, het was tevens de tweede keer dat we konden samenwerken met Elektro Dhaenens en Devaere interieur. Door de goede samenwerking op de vorige werf wisten was dit terug een aangename samenwerking zou worden. De keuze voor de tv’s viel op Loewe, dit omwille van de uitstekende beeld en klankkwaliteit alsook het design.
In de bar, master bedroom, logeerkamer en de fitness plaatsen we Loewe Bild 5.55, in het salon werd het de majestueuze Loewe Bild 7.77. Aangezien klankkwaliteit van het grootste belang was is er gekozen voor een combinatie van NAD custom install versterkers die we aansturen met Bluesound. Alle inbouw luidsprekers zijn van KEF en dragen allen het THX logo. De firma Kordekor (die het spanplafond verzorgden) zorgde voor op maat gemaakte backboxen zodat ook hier de perfectie zo dicht als mogelijk is benaderd.
Zowel in de bioscoopruimte als in het salon zijn KEF reference inbouw luidsprekers geplaatst en dit in combinatie met NAD master series home cinema processing en versterking. Ook voor de subwoofers is er gekozen voor inbouw modellen van KEF elk met hun eigen versterking. De beeld distributie doorheen de woning gebeurd door een UHD HDMI matrix, dit laat de klant toe op eender welke plaats naar eender welke beeldbron te kunnen kijken en dit terwijl alle apparaten netjes centraal bij elkaar staan in de technische ruimte. 


De sturing van alle toestellen doen we met op maat geprogrammeerde afstandsbedieningen van RTI. De cinema ruimte is akoestisch perfect gedempt door panelen aangebracht door firma Devaere. De UHD projector is een Barco Balder en we projecteren op een akoestisch transparant scherm. Dit wil zeggen dat alle frontluidsprekers netjes achter het doek zitten. Uiteraard is hier betreffende het geluid een Dolby Atmos opstelling voorzien. Dichter dan dit kan je thuis geen echte bioscoop benaderen. Zowel beeld als klank zijn letterlijk om je duimen en vingers af te likken!


Opmerking


Dit project was voor ons één van de meest uitdagende tot nu toe. Door de uitstekende samenwerking met zowel elektro Dhaenens, Devaere interieur, Kordekor, architectenbureau Stephanie Laporte en nog tal van andere partijen is dit project zonder noemenswaardige problemen tot een goed einde gekomen en kunnen we dit met trots toevoegen aan onze referenties. Verder kan ik er niet genoeg nadruk op leggen dat onderlinge communicatie in dit soort projecten van cruciaal belang is, het is dus van het grootste belang dat alle partijen tijdig worden betrokken.


Interieur architect:
Stephanie Laporte
Elektricien:
Elektro Dhaenens
Interieur:
Devaere
Spanplafond:
Kordekor

 

nog meer realisaties..
Verheeken bV

We zijn aanwezig op tal van sociale media platformen. Dus volg ons op Facebook of Instagram en ontdek ons YouTube kanaal.

Openingsuren
Contact