Cross Roast

Cross Roast is een ambachtelijke microbranderij voor specialty coffees in het hartje van Antwerpen. Tom Helsen en Isabelle Van Echelpoel ontdekten hun passie voor koffie in Lyon, Frankrijk. Gebeten door de verschillende soorten koffiebonen, brandingen, en zetmethodes verdiepten ze zich in de wereld van specialty coffee.

Cross Roast Buenos dias

Buenos dias - specialty blend

Deze blend is een typisch zacht smaakprofiel dat voortvloeit uit de combinatie van de Braziliaanse en Mexicaanse koffies. Deze koffies zijn gekend voor hun chocolade en nootachtige smaken waardoor dit een zeer gebalanceerde koffie is. Ook voor melkbereidingen komt deze koffie goed tot zijn recht.

250gr:  €8

Guatemala - Santa Isabel

Deze koffie is ongelofelijk! In maart 2020 trok Cross Roast op origin trip naar Guatemala en botste ons team op deze unieke koffie. Een zeer complex smaakprofiel met tasting notes van chocolade en amandel. De eigenaar Gabriel erfde de plantage van zijn ouders en heeft deze op zijn beurt doorgegeven aan zijn zoon Manuel.

250gr: €8,50

El Salvador - El Manzanal

Braambes, Donkere chocolade, Kiwi, Violet

Sanpacho is een dwergvariëteit uit Colombia (Pacho betekent ondiep). Op de El Limo-boerderij naast El Manzanal werd een plant met een oranje tint geïdentificeerd en vermeerderd (Sanpacho is meestal een rode kers). Een van de belangrijkste kenmerken is de hoge productiviteit voor zo’n kleine boom. Het oranje pigment van de koffiebessen maakt het een moeilijk en zwaar werk voor plukkers, aangezien de onrijpe en rijpe bessen gemakkelijk kunnen worden verward – elk jaar wordt er een “cuadrillaa” aangewezen om deze koffie te plukken – inmiddels weet het nauwgezette oog van dit team hoe om de koffie te plukken. Jose Gutierrez, eigenaar van deze plantage, is een gedreven koffieboer die sinds 2010, toen hij begon met zijn plantage op basis van een regeneratieve stijl landbouw – zichzelf nuttige bacteriën ontwikkelde om zijn plantage te beheren met minimaal gebruik van chemicaliën (die elk jaar afnemen).

250gr: €14,50

papua new guinea - Baroida

Cola, Donkere chocolade, Tropisch fruit, Wijnachtig

De Baroida Estate ligt in het Kainantu-district, in de provincie Eastern Highlands. De plantage werd in de jaren zestig door Ben Colbran gesticht toen de regering buitenlandse landbouwers aanmoedigde om in de highlands te gaan werken. Tegenwoordig runt Bens zoon Nicol de plantage.
 
250gr: €14,50

onze andere favoriete koffiemerken..

Verheeken bV

We zijn aanwezig op tal van sociale media platformen. Dus volg ons op Facebook of Instagram en ontdek ons YouTube kanaal.

Openingsuren
Contact