MOK

MOK koffie

MOK gaat over zuiverheid, integriteit en kwaliteit, waarbij we jaar na jaar met dezelfde boeren samenwerken om sterke partnerschappen op te bouwen. Wij werken met passie, zeer seizoensgebonden en hebben altijd volledige traceerbaarheid. Wij richten ons op telers die begrijpen dat kwaliteit voortkomt uit hard werken en duurzame praktijken; wij worden nooit gedreven door prijs.

mok C Espresso guatemala

Midden-Amerika of Colombia, het beste van twee werelden, hogere zuurgraad dan Brazilië (B), met vollere body dan de Afrikaanse (A).

Maak kennis met de heer Wilmar Castillo, een jonge en alleenstaande man met een sterke ambitie. Samen met zijn vader en drie oudere broers begon hij aan een reis van Aldea la Libertad naar Aldea Hoja Blanca. Hun bestemming was een koffieboerderij die niet van hen was, maar toch waren ze vastbesloten daar te werken. Voor Wilmar was deze boerderij nog maar het begin; hij koesterde de droom om ooit zijn eigen stuk land te bezitten. Met dit streven in zijn hart wijdde hij zich met heel zijn hart aan zijn werk.

Koffie speelde een belangrijke rol in Wilmars leven. Hij had als kind zijn vader met liefde en passie zien zwoegen op de koffieboerderij, en dit wakkerde een vuur in hem aan. De toewijding die hij bij zijn vader zag, motiveerde hem om nog harder te streven, in de wetenschap dat hij met niet aflatende inspanning zijn doel kon bereiken.

250gr – €11,50

1kg – €41,40

mok b espresso brazil

Verwacht een vollere chocoladeachtige koffie met tonen van hazelnoot. Espresso B staat voor 100% Brazilië, geen blends meer, alle eer aan de producenten. Heerlijk als espresso en voor al je melkachtige drankjes.

250gr – €9

1kg – €30

MOK brazil koffiebonen espresso

mok colombia deca

Voor deze cafeïnevrije koffie is het proces zo natuurlijk mogelijk: eerst worden de bonen gestoomd om het kaf te verwijderen en vervolgens bevochtigd met heet water om de bonen zacht te maken en te laten zwellen en de cafeïne vrij te laten komen. Vervolgens worden de bonen gewassen met ethylacetaat, gemaakt door melasse uit suikerriet te fermenteren en te mengen met natuurlijk zuur, waardoor de cafeïne oplost. Vervolgens wordt de koffie gereinigd met stoom onder lage druk en in trommels gedroogd voordat deze wordt gekoeld. Ten slotte polijsten ze de bonen met carnaubawas voor bescherming en om de stabiliteit te bevorderen.

250gr – 11€

MOK B Brazil Filter

Filter B is dezelfde koffie als onze Espresso B maar brander voor filtergebruik. Verwacht een soepele body met tonen van chocolade, gedroogd fruit en noten.

250gr – 9€

MOK brazil filter koffiebonen

Verheeken bvba

We zijn aanwezig op tal van sociale media platformen. Dus volg ons op Facebook of Instagram en ontdek ons YouTube kanaal.

Openingsuren
Contact