Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
mei 03

  Onze 90s Top 90, luister je even mee?

  De jaren 90, ja die heb ik volop meegemaakt dus dit zou een spreekwoordelijke “walk in the park” worden. Niet dus!

  De hoeveelheid melige muziek die deze week mijn oren is gepasseerd, niet te doen gewoon. Allee niet dat het allemaal slecht is hé, er is schitterende muziek gemaakt in deze periode maar ook heel veel slechte vind ik.

  Nu, wat is slecht… ’tis niet omdat ik het niet goed vind dat hetzelfde geld voor jou hé. Maar aangezien ik de lijst maak heb ik ook het heft in handen om op de delete knop te drukken 😉

  Je moet dus niet op zoek gaan naar Aqua met ‘Barbie Girl’ of Westlife met ‘If I let You Go’ en de ‘Macarena’ van Los Del Rio zit er helaas ook niet in.. Wat dan wel? Wel ik heb mijn best gedaan om een mooie variatie in de lijst te steken met wellicht veel gekend werk van artiesten die dikwijls ook nu nog sterk aanwezig zijn in de muziekwereld. Een Bryan Adams, Faithless, Massive Attack, Natalie Imbruglia en vele anderen.

  Fijn aan de jaren 90 is ook dat het allemaal veel minder ver weg is, het valt me op dat veel van de muziek uit deze lijst nog regelmatig op de radio te horen is. Wellicht zal het een beetje afhangen naar welke zender je meest luistert maar voor mij (ik luister vooral naar Studio Brussel en Radio 1) zit er veel materiaal tussen dat me erg bekend in de oren klinkt.

  Er zit niet alleen stevig of harder materiaal in hoor, een mooie ballad kan voor mij ook altijd en die zitten er dus ook tussen 😉

  Een bijkomende leuke extra is dat het met per decennium opvalt dat de opnamekwaliteit er in de meeste gevallen op vooruit gaat!

  Ik haal er een paar uit die me echt opvielen op klankmatig vlak!

  Toto met met I Will Remember.

  Chris Rea met Auberge.

  En ik sluit het rijtje af met Sarah Brightman met het nummer Fly. Een madam met een onvoorstelbare stem, zij is een klassiek geschoolde opera zangeres waar we later (als ik eens aan een klassieke lijst begin) zeker op terugkomen.

  Net zoals de vorige keren heb ik de playlisten hieronder voor jullie klaargezet, er zijn nu in totaal 4 services. Klankmatig zijn Tidal en Qobuz de beste, zij zijn de enige die ook muziek in High-Res aanbieden. Uiteraard zijn dit ook de duurdere abonnementen.

  De lijst in Tidal:

  De lijst in Spotify:

  En we sluiten af met Deezer:

  Ook van deze lijst willen we jullie feedback maar nog meer willen we graag dat jij ook je keuze doorgeeft! Het kan via deze link.