Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
apr 01

Kom uit je comfort zone en ontdek de muziek die we voor onze demo’s gebruiken!

Ik blijf het herhalen, muziek is emotie. Er is maar heel weinig rondom ons dat zoveel in beweging kan zetten als muziek. Ook zal muziek bij velen onder ons een directe link naar bepaalde gebeurtenissen in ons leven leggen.

Er zijn trouwens ook vele manieren om naar muziek te luisteren of om deze te beleven. Je kan naar een festival gaan waar de klankkwaliteit misschien niet altijd top is maar door de sfeer toch een heel eigen dimensie krijgt. Of je gaat naar een concert in een goede zaal waar je relaxed wordt ondergedompeld in de muziek van je favoriete artiest of groep. Als je het een beetje goed aanpakt kan je thuis die sensatie van een goed concert ook beleven. Wellicht kan je plaats nemen in een betere zetel en genieten van een heerlijk glas …

Er zijn natuurlijk wel wat voorwaarden aan verbonden. Alles begint met de juiste muziek, en als we de juiste muziek hebben dan zal je muzieksysteem in grote mate bijdragen of je nu effectief kippenvel zal krijgen of niet. Die muziekinstallatie is voor een volgende blogpost, nu beginnen we met de muziek. Want zeg nu zelf, heel velen onder ons grijpen toch wel dikwijls naar gekend materiaal. Een bepaald track op een CD of via je favoriete streamingdienst (daar hebben we het ook nog wel eens over) dat je goed kent. En daar is niks mis mee hé, het is bij mij niet anders. Langs de andere kant ben ik ook iemand die wel eens onbekende paden oploop, soms doe je dan fijne ontdekkingen.

Dus heb ik een uitdaging voor jullie, we delen in deze Corona tijden met plezier een playlist met muziek die ikzelf regelmatig gebruik in de winkel of gewoon zelf heb ontdekt en goed vind. Vele nummers zijn wellicht onbekend. Dus doe jezelf een plezier en leg je smartphone aan de kant. Installeer je met of zonder glas en luister de nummers eens uit! Want dat is een probleem geworden in deze vluchtige tijden, we drukken te snel op next …

Ik voorzie de playlist in Tidal, Deezer en Spotify. Ik raak misschien aan heilige huisjes maar Spotify mag dan wel de meest bekende zijn. Als het op klankkwaliteit op aan komt zijn zij vandaag nog steeds de minste van de drie. Maar zoals eerder gezegd komen we daar later nog wel eens op terug.

Mijn persoonlijke voorkeur betreffende streaming service is Tidal. Zij bieden de mogelijkheid om je muziek in MQA te beluisteren op het juiste materiaal. MQA staat gelijk aan High-res audio m.a.w. dit staat boven CD kwaliteit.

Als tweede zetten we de lijst van Spotify. Spotify is zonder twijfel de meest bekende en op een eenvoudige muziekinstallatie zal je het verschil niet horen. Ik blijf het echter jammer vinden dat ze alleen MP3 aanbieden.

Als derde nog eens dezelfde playlist in Deezer. Misschien niet zo gekend maar met quasi dezelfde bibliotheek dan Spotify. Bij Deezer heb je een standaard abonnement in MP3 of je hebt ook Deezer Elite en dan luister je in FLAC = CD kwaliteit.

Voila, jullie kunnen aan de slag hiermee!

Graag krijg ik van jullie wat feedback, vindt je dit leuk? Moeten we dit nog doen? zijn er voorkeurplatformen die we nu niet in onze lijst hebben staan?

Dus graag jullie feedback!

Tot binnenkort en hou jullie allemaal gezond.