Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
apr 18

80s Top 51 en jij bepaald wat er in de volgende playlist komt!!

Week 5 van de Corona crisis hebben we ondertussen achter ons, hopelijk zijn jullie, je familie en vrienden allen nog gezond!

Bij ons is de winkel nog steeds gesloten maar dat wil niet zeggen dat we stilzitten, zo is nu onze derde playlist klaar. Deze playlist is gevuld met pareltjes uit de jaren 80, voor mij eigenlijk de eerste periode dat ik echt veel met muziek bezig was.

En zoals ik al dikwijls heb aangehaald is voor mij muziek iets wat me steevast laat denken aan gebeurtenissen of herinneringen in mijn leven. Dus wilde ik eigenlijk weten of dit bij jullie net zo is. We gaan dus een playlist proberen ineenzetten die gevuld zit met jullie herinneringen, leuke, trieste, grappige enz…

Je kan vanaf nu zelf één nummer opgeven en we willen ook weten welke herinnering hier aan vast hangt. Ikzelf heb er zo massa’s maar toen dit idee aan het rijpen was sprong dit me als één van de eerste door mijn hoofd, wellicht omdat ik het reeds was tegengekomen in mijn zoektocht naar muziek van de eighties. Nick Kershaw met Wouldn’t It Be Good, Ik stond met mijn toenmalig lief (ondertussen meer dan 30 jaar mijn vrouw) op de kermis in De Klinge in de rij aan het frituur. Het zijn dus soortgelijke korte anekdotes die ik wil horen, je kan het invullen in een Google Form en er zijn maar twee vragen. Deze bevraging is dus ook anoniem, gewoon een track, artiest en een kort verhaaltje.

Het lijkt me een leuk idee waar we allemaal plezier aan gaan hebben! Je kan je keuze doorgeven via deze link, doen hé!

Maar nu even terug naar onze lijst van de jaren 80, net zoals bij de vorige twee was ook deze een moeilijke opgave. Ik begin nummers te selecteren, de eerste reeks zijn dan meestal nummers die we ook in de winkel gebruikten. De tweede ronde is dan meer de emo ronde, ghoh dat was toch goed toen, en dit ook en dit…Voor ik het besefte zaten er alweer 75 nummers in de lijst. En dan moet je er weer dingen uitgooien, niet gemakkelijk maar ik denk dat het resultaat mag gehoord worden!

Toch wil ik even op de klankkwaliteit terugkomen, in 1984 kocht ik mijn eerste CD speler. Je moet weten dat de CD is uitgevonden in 1979 en in Japan op de markt gebracht in 1982, de rest van de wereld volgde in 1983. Ik was dus bij de eerste lichting die een CD speler in huis haalde, er ging en hele wereld open. Geen gekraak meer, niet meer halfweg die plaat omdraaien. Ik was er helemaal weg van! Het is ook pas vanaf de jaren 80 dat er plots meer aandacht aan de opnamekwaliteit werd geschonken. Al was het zeker nog allemaal niet zo perfect, Michael Jackson was bij mijn weten één van de eerste artiesten waar de puntjes echt op de I werden gezet. En dat hoor je nu nog steeds. Als je een goed systeem hebt staan thuis probeer dan eens naar de verschillen in dynamiek te luisteren, ze zijn echt opvallend.

Dus zet je luidsprekers op de juiste plaats en geniet van het weekend en van onze jaren 80 playlist!

Net zoals de vorige twee heb ik ze hieronder kant en klaar voor jullie klaargezet, er is er zelfs nog een service bijgekomen.

De lijst in Tidal:

De lijst in Spotify:

De lijst in Qobuz:


De lijst in Deezer:

Ook van deze lijst willen we jullie feedback maar nog meer willen we graag dat jij ook je keuze doorgeeft! Het kan via deze link.