Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
mei 11

We hadden de Leica T in avant-première!

Ik was recent in de gelegenheid om de gloednieuwe Leica T te testen, met de Leica T begeeft Leica zich op compleet nieuw terrein namelijk dat van de systeemcamera’s.

Nu is Leica natuurlijk niet de eerste de beste als het op ontwikkelen van camera’s op aan komt zo kennen we de legendarische M8 maar ook een uitgebreid assortiment compactcamera’s.

En neen, een compact van Leica is niet zomaar een compact. Deze toestellen steken zowat overal met kop en schouder bovenuit, maar later meer hierover.

_DSC2411

Zoals gezegd is de Leica T een systeemcamera, de aluminium body is uitgefreesd uit een massief blok metaal. Eens dit klaar is, wordt elke behuizing gedurende 45 min. met de hand gepolijst (dit verklaart al een stukje van de prijs). Hierdoor krijg je een toestel met een uitzonderlijke afwerkingskwaliteit.

alu-block

De Leica T heeft een 16 megapixel APS-C CMOS beeldsensor met een instelbare ISO waarde van 100 tot 12500 en een mogelijkheid om 5 beelden per seconde te schieten. Hiermee legt de Leica T goede papieren op tafel en dat heb ik in de praktijk mogen ervaren. Filmen in Full HD behoort ook tot de mogelijkheden.

De Leica T kan voorlopig over twee objectieven beschikken, een 23mm F 2.0 en een zoom van 18-56mm F 3,5 – 5,6. Beide lenzen zijn ontwikkeld door Leica en beschikken over een uitzonderlijke optische kwaliteit, ook de bouwkwaliteit is van het hoogste niveau.

Dit toestel heeft twee erg handige clickweels maar verder vind je niet veel knoppen meer terug, dit komt door het erg grote touchscreen op de achterzijde. Uiteraard kan je hier je beelden op bekijken maar ook alle instellingen vind je hier terug.

DSC_8378

Alle instellingen zijn heel sec weergegeven en dit maakt het meteen ook erg overzichtelijk, ik denk dat er weinig mensen naar een gebruiksaanwijzing zullen vragen. Ik denk dat Leica hier een erg goede zet mee heeft gedaan, we kunnen hier gerust spreken van een technisch hoogstandje met o.a. een ingebouwde WiFi module en via de optionele eye view finder is er ook een GPS module aanwezig voor geotagging.

Dankzij al die extra’s heeft de Leica T alle troeven in huis om een brede groep mensen aan te spreken die kwaliteit, design en exclusiviteit weten te appreciëren en ook bereid zijn hier de nodige euro’s voor op tafel te leggen.

Hier nog enkele beeldjes die met de T zijn genomen, de omstandigheden waren niet optimaal. Binnenkort krijg ik de gelegenheid om dit toestel nogmaals te testen en dan ook overdag.

L1010046
L1010015

Hierbij ook alvast een prijsindicatie van deze juweeltjes:

T body: € 1525 ;
T 23mm F2.0: € 1625;
T 18 – 56mm F 3,5 – 5,6: € 1465;

Hier vindt u enkele videos over de Leica T.