Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
jun 14
Sirui P424

Een statief die staat als een huis

Neemt u wel eens foto’s?  Waarschijnlijk wel zeker, en doet u dit ook wel eens in moeilijke lichtomstandigheden? Wel indien dit zo is ben ik er zeker van dat u af en toe moppert over een “bewogen” foto.

Er zijn verschillende manieren om dit probleem aan te pakken, je kan bvb je ISO waarde in je fototoestel opdrijven echter geeft dit meestal verhoogde beeldruis. Je kan uiteraard ook gebruikmaken van de ingebouwde of externe flitser maar dit resulteert dan dikwijls in een vrij hard beeld of in sommige gevallen mag je gewoon niet flitsen (musea bvb).

Dus als een hoge ISO of flitsen niet gewenst zijn hoe lossen we dit dan op? Met een statief natuurlijk!

Een statief is wellicht even oude als het fototoestel zelf, dankzij de steun kan je met veel langere sluitertijden gaan werken en hierdoor je ISO laag houden waardoor je fotokwaliteit duidelijk toeneemt.

Een tweede reden waarom je met een statief zou werken is het gebruik van een sterke telelens. Als je bvb vogels wil gaan fotograferen heb je een sterke telelens nodig, meestal wegen deze lenzen vrij veel waardoor het niet eenvoudig is om deze stil te houden, een stevig statief kan hier een oplossing bieden.

Een van de belangrijkste zaken aan een statief zijn het gewicht en de stabiliteit, het zijn dan ook die zaken die we hier even bespreken.

We beginnen met de monopod van Sirui type P-424 Carbon.

Deze erg lichte monopod (of eenbeenstatief) vervaardigt uit carbon geeft direct een verhoogde stabiliteit en dankzij het lage gewicht (slechts 600 gram) merk je bijna niet dat je hem bijhebt. De monopod statief wordt erg vaak gebruikt als je erg mobiel moet zijn maar toch verhoogde stabiliteit wenst, bvb bij het fotograferen van diverse sportevenementen waar je gebruikmaakt van een krachtige telelens. Volledig ingeschoven heeft dit statief een lengte van 56cm en de maximale hoogte is 170cm.

Sirui-Monopod-P-424

Als eerste statief bespreek ik even de Sirui T-005. Dit erg compacte statief wordt geleverd met een basis balhoofd en is perfect geschikt voor alle compact toestellen, mirrorless camera’s en basisreflexen met hun standaardlens.

Dit statief is vervaardigt uit aluminium en weegt slechts 800 gram en een ingeklapte lengte van amper 30cm is dit zeker één van de meest compacte statieven op de markt. Dankzij een ingenieus systeem heeft dit statief echter een maximale werkhoogte van 130,5cm wat in de meeste omstandigheden ruim voldoende is. Het balhoofd komt met een Quick release plate waardoor je toestel erg snel op en van het statief kan worden genomen.

Dit alles zit netjes opgeborgen in een stevige tas en draagt een erg vriendelijk prijskaartje.

sirui-t005
Sirui_T-005_1

Als tweede statief bespreek ik  de Sirui T-2005X

Dit is wellicht het meest verkochte statief van Sirui, de redenen zijn voor de hand liggend want met een gewicht van 1,4 kg, een ingeklapte lengte van 37 cm en een werkhoogte van 144,5cm legt dit statief wel erg goede papieren op tafel. We hebben dit statief uitvoerig zelf getest en zelfst met een zwaardere reflex (D800 van Nikon met 24-70mm) staat het geheel erg stabiel. Wij verkopen/gebruiken dit statief meestal in combinatie met het G-10 balhoofd van Sirui.

G-10
sirui-t-2005x

We bespreken ook nog even het Triopo GT-3128X Carbon statief.

Met dit statief halen we meteen het meest betaalbare carbon statief op de markt in huis, de hoofdreden voor het gebruik van carbon zijn het beperkte gewicht in combinatie met de hoge stijfheid. Dit statief weegt 1,4 kg inclusief balhoofd! heeft een ingeklapte lengte van 47 cm en een werkhoogte van 148 cm en kan maar liefst 12 kg dragen. En het houdt niet op, één van de poten kan je losschroeven en zo heb je in korte tijd ook nog eens een stevige monopod. Het statief wordt voorzien van een degelijke draagtas en heeft een erg laag prijskaartje van slechts € 139,99;

triopo_3128kit_head
triopo_3128kit_tas

Ons aanbod statieven is nog een stuk uitgebreider dan wat we hier bespreken maar bovenstaande statieven zijn zowat de populairste van onze webshop www.coolthings.be