Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
mei 24

Samsung WAM550

Alsmaar meer merken maken multiroom luidsprekers. Uiteraard kennen de meesten onder jullie Samsung van zijn TV’s. Samsung maakt echter meer dan TV’s alleen want ook audio vinden ze belangrijk. Dus konden ze ook niet achter blijven op vlak van multiroom. We bespreken hier de M5 welk de middelste in het assortiment is.

Het principe is bij Samsung vergelijkbaar met de andere merken zoals een Sonos, Heos, Bluesound en nog vele anderen. Je koopt één of meerdere speakers die je bekabeld of draadloos koppelt aan je netwerk en zo een multiroom systeem vormt.

Samsung heeft ook een HUB in het assortiment, dit kastje maakt het extra eenvoudig om de luidsprekers te installeren en zorgt ook voor een eigen netwerk waardoor er geen gebruik wordt gemaakt van je klassiek wifi netwerk. Dit levert meestal een hogere graad van werkingszekerheid op.

De bediening van de Samsung M5 gebeurt net als bij andere merken via een app op je smartphone of tablet, zowel Android als Apple IOS worden ondersteund. De app is overzichtelijk en netjes opgebouwd en bedient erg intuïtief.

De M5 heeft een opvallend driehoekig design waardoor hij zich probleemloos liggend of rechtop laat plaatsen. De Samsung luidsprekers zijn zowel in wit als in zwart verkrijgbaar. De luidsprekers hebben geen echte knoppen al kan je wel beperkte handelingen op het toestel zelf doen. Zo is er een aanraakcirkel waarmee je het volume regelt door in de gewenste richting te wrijven. Er is een NFC aanraak vlak waarmee je een Bluetooth apparaat snel kan koppelen. Ook een presetknop vinden we net als een bluetooth knop waarmee je in no time muziek vanaf eender welk apparaat kan weergeven.

Elke Samsung mutiroomluidspreker kan je koppelen aan een compatibele Samsung TV, er is hiervoor ook een aparte knop aan de bovenzijde. Op deze manier kan je de mindere klankkwaliteit van je TV serieus opwaarderen. Indien je zo 2 luidsprekers koppelt aan je TV kan je er zelfs een surround set van maken. Wanneer je twee luidsprekers gewoon koppelt kan je er ook een stereopaar van maken. Hierdoor klinkt alles een stuk beter en is de spreiding uiteraard ook veel beter.

Muziek spelen kan op een aantal manieren, de bediening gebeurt steeds met je smartphone of tablet en eens je de app opent, heb je tal van keuzemogelijkheden. Logischerwijze begin je met het kiezen in welke ruimte je muziek wil weergeven. Eens dat is bepaald kan je uit 70000 radiozenders kiezen via TuneIn, of je speelt de muziek die op je smartphone of tablet is opgeslagen. Uiteraard kan je ook tal van streaming services gebruiken zoals een Spotify, Deezer, Tidal, Napster enzovoort … Heb je echter zelf een grote collectie muziek op een computer of NAS drive staan dan kan u ook die perfect weergeven.

Met de kwaliteit van de luidspreker is het wel ok al geeft hij naar mijn gevoel ruim veel bas. Het voordeel hiervan is dat je bij een laag volume nog steeds een volle klank krijgt. Het nadeel is dat bij hoog volume het eigenlijk niet meer zo lekker klinkt.

De algemene conclusie is dat Samsung een goed en correct werkend multiroomsysteem op de markt heeft gezet met een competitieve prijs. Het gemakkelijk koppelen met een TV van Samsung is zeker een plus.