Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
jul 25

RHA T10i in-ear headphones

Reeds meer dan 2 jaar verdelen we exclusief voor de Belgische markt het Schotse in-ear hoofdtelefoon merk RHA. Voor ons dus redelijk vertrouwd, voor de meesten onder u compleet onbekend. Zonde zou ik zeggen want dit is niet het zoveelste merk in de grijze massa. RHA hun enige producten zijn namelijk de in-ear headphones, het is voor hen dus meer dan van levensbelang dat ze hun zaakjes op orde hebben!

Ik test vandaag de T10i, de op één na nieuwste telg in het assortiment. Laat ons beginnen bij het begin: u koopt zoals bij de meeste merken een doosje met de hoofdtelefoon erin. Maar hier start eigenlijk een hele ontdekkingstocht, achter een magnetisch sluitende flap wordt de hoofdtelefoon voorgesteld met al zijn accessoires. Dit zijn er een heleboel, het meest opvallende is het roestvrijstalen plaatje met maar liefst 18 eartips!

t10i-11-1_1

Dit is tevens een eerste sterk punt van RHA. Geloof me vrij, er zitten er altijd tussen die passen. We hebben zelfs al mensen over de vloer gehad die beweerden nog nooit goed passende in-ear headphones te hebben gevonden omdat ze bijvoorbeeld twee verschillende gehoorgangen hadden. Na enig paswerk stapte er een erg tevreden klant met een setje MA750i naar buiten.

T10i verpakking2T10i verpakking3

De T10i gaat nog verder want buiten de collectie eartips worden er ook twee extra filters bijgeleverd, zaken die je normaal uitsluitend bij veel duurdere sets terug vindt. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden de headphones nog meer op uw smaak af te stemmen.

RHA-T10i-Filters-1940x1374

De verdere bouwkwaliteit scheert ook hoge toppen. Zo heeft de 3,5mm jack een degelijke trekontlasting waardoor een zwak punt van vele headsets wordt afgewend namelijk kabelbreuk aan de stekker.

De eigenlijke drivers zitten in een mooi vormgegeven RVS behuizing en de unieke kabelgeleiding (over je oor) zorgt ervoor dat ze perfect blijven zitten ook al ben je in beweging.

t10i

Maar nu: doos open en uitpakken maar! Het valt op dat de drivers toch wel wat gewicht in de schaal leggen. Naderhand is wel gebleken dat dit geen nadelig effect heeft want na uren luisteren stoorde dit nog steeds niet.

Belangrijk is dat je eigenlijk begint met het uitzoeken wat voor jou de perfecte eartips zijn. Door de grote keuze ben je hier wel even mee bezig maar het uiteindelijke resultaat is verbluffend. De onderlinge verschillen zijn frappant groot! Het gaat van een eerder vlak geluid tot een klankfeest waarvan je niet mogelijk hield dat dit uit een in-ear headphone kon komen.

Genoeg gepraat, tijd om te luisteren. Dit is voor mij ook steeds het grootste probleem want voor mezelf grijp ik steevast naar dezelfde muziek om te testen. Op zich niet onlogisch want die muziek ken ik het beste, anderzijds dwing ik steeds mezelf tot het ontdekken van nieuwe muziek.

De muziek streaming services van Tidal en Deezer Elite zijn goede bronnen hiervoor. Je vindt zowat alle muziek ter wereld en dit in onberispelijke FLAC kwaliteit. Neen, voor deze test geen vlakke MP3’s (niet dat dat niet goed kan klinken maar we gaan nu eenmaal voor het beste).

We starten met Loud Places van Jamie XX, opvallend is de sterk aanwezige bas. Teveel? Ik zou het niet zeggen want als ik dit beluister op een echt goede muziekinstallatie zit die bas er ook in. Verder erg evenwichtig geluid met een perfect klinkende Romy.

320x320

Volgend is This Mess We’re In van PJ Harvey, erg strak klinkende gitaren. Hier is trouwens geen spoor te bekennen van een zware bas, wel een erg open klankbeeld met zeer goed geplaatste instrumenten en stemmen.
320x320

Net ontdekt op tweehuizenverder.be Lanks met Hold Me Closer, de intro is erg bijzonder en maakt erg duidelijk dat de T10i niet de eerste de beste headphone is. De enige manier om dit nog “echter” te beleven is als de artiest gewoon naast je in je kamer zou staan denk ik. Dit is aangenaam klinkende muziek die het beluisteren meer dan waard is!

320x320

Iets heel anders nu, Norah Jones met Don’t Know Why. Weerom dezelfde openheid en een erg uitgebalanceerde klank. Haar stem is prominent aanwezig maar nooit irritant, integendeel zelfs. De piano klinkt zalig, hier kan ik echt nog lang naar luisteren …

320x320

En wederom een bocht, Bob Marley & The Wailers met Waiting In Vain uit het album Exodus (de remastered version). Ik kan wel genieten van een stukje reggae op zijn tijd en deze versie klink echt wel goed. Het enige wat ik nu nog mis is een Bacardi Cola op één of ander exotisch strand. Als dat strand geen optie is dan zal de T10i je toch al een stukje in de buurt brengen hoor!

320x320

Om af te sluiten terug een stukje dichter bij huis met Oscar and The Wolf met Joaquim. Hier hoor je toch direct het verschil in dynamiek met de geremasterde opname van Bob Marley. Je zit hier gewoon terug midden in het geluid, de stem maar ook elk detail in de muziek zijn perfect aanwezig. Wat me misschien nog wel het meest opvalt is dat de T10i je perfect afsluit van de buitenwereld, het is alleen jezelf en de muziek. Wellicht is dit ook een stuk verklaring waarom ik zelden bij het luisteren naar een muzieksysteem dezelfde ervaring heb als met deze in-ear set. Je bent gewoon veel meer betrokken bij de muziek. Ondertussen ben ik gewoon verder aan het luisteren naar deze erg goede CD (smaak is uiteraard persoonlijk hé).

320x320

Ten slotte wil ik nog even meegeven dat ik heb geluisterd via de NAD D1050, dit is een DAC (Digital Cnalogue converter). Je kan dit toestel gewoon op een computer aansluiten via USB of op eender welk ander audiotoestel met zowel analoge uitgang alsook met optisch of coaxiaal digitale uitgangen. Het doel van een DAC is van de dikwijls inferieure geluidskaart van je computer af te geraken. Deze NAD is ondertussen al meermaals gelauwerd vanwege zijn uitzonderlijke prijs / kwaliteit verhouding. We hebben dit toestel gewoon aangesloten staan in de winkel dus als je nieuwsgierig bent kan je steeds komen luisteren (en genieten).

72313nad