Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - Wij zijn vandaag open.
 
apr 19

RHA MA750i

De RHA MA750i zit ondertussen al even in het RHA assortiment, deze premium in-ear hoofdtelefoon legt de lat erg hoog in zijn prijsklasse. Dankzij de uitstekende afwerking (behuizing in gegoten aluminium) en de hoogstaande kabel met trekontlasting vindt je maar weinig concurrentie als het op de afwerking op aan komt. Ze trekken dit kwaliteitsgevoel ook door in de verpakking en het bijgeleverde opbergetui.

Maar hoe zit het nu eigenlijk met het geluid? Want hoe we het ook draaien of keren dit blijft toch het belangrijkste onderdeel. Al van de eerste tonen die je beluisterd hoor je dat dit het betere werk is. Zo klinkt de MA750 erg detailrijk zeker als je dit vergelijkt met de standaard oortjes die dikwijls met je apparaat worden meegeleverd. Je hoort letterlijk een heleboel zaken die je anders zou missen en net hierdoor wordt je muziekbeleving stukken intenser. Ook wat de basweergave betreft kom ik niks tekort al is de T10 hierin nog een stuk voller. Hoe dan ook voor deze prijs is de MA750 een absolute aanrader.

Maar er is meer, eerder was ik al vol lof over het kwaliteitsgevoel en de afwerking van de MA750. Bij vele in-ear hoofdtelefoons blijft de pasvorm dikwijls een probleem. Bij de MA750 (en eigenlijk bij alle RHA producten) krijg je een mooi metalen plaatje met maar liefst 9 extra paren eartips. Misschien is het even zoeken maar het is beslist de moeite waard om hier wat tijd voor uit te trekken want het draagcomfort is erg belangrijk. Maar de juiste eartip heeft ook invloed op de klankkwaliteit en de isolatie van de buitenwereld. Want ze zijn dan misschien niet van het noise cancelling type maar met de juiste eartips dempen ze het omgevingsgeluid fenomenaal.

Dan het draagcomfort, ook een moeilijke bij velen onder ons. De RHA MA750 vraagt wel even gewenning omdat de draad om je oor wordt gelegd. Echter eens op zijn plaats blijft hij daar ook mooi zitten en dit omdat er eigenlijk niks de oortjes rechtstreeks uit je oren kan trekken. Je kan dus volop bewegen zonder risico dat ze uitvallen.

Voor 99 euro (89 zonder i-Phone ondersteuning) krijg je bij RHA behoorlijk wat. Dit slaat zowel op de afwerking, de meegeleverde accessoires alsook de klankbeleving.