Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
okt 11

Photokina Keulen

Naar tweejaarlijkse gewoonte zijn we Photokina in Keulen gaan bezoeken. Zoals alle voorgaande edities is dit voor de meeste fabrikanten het moment om groots uit te pakken en al hun nieuwigheden tentoon te spreiden.

Opvallend was zeker de stand van Leica. Deze Duitse topfabrikant viert dit jaar namelijk zijn honderdste verjaardag. Zij kwamen dan ook met een aanzienlijk aantal nieuwigheden. Zo zijn er nu twee toestellen die niet alleen foto’s maken met een zeer goede kwaliteit maar ook kunnen filmen in Ultra HD! Sinds vorige week zijn we officieel verdeler van Leica geworden.

Leica X

Photokina is steeds een fijne beurs om naartoe te gaan, de laatste drie edities gaat Britta steeds mee (mijn dochter). Ook zij is actief in het fotograferen maar ook muziek is haar dada, blijkbaar gaan deze twee dingen goed samen. Bezoek hier haar muziekblog.

Iedere keer zijn er ook tal van modellen die zich gewillig laten fotograferen.

Photokina172

Tegenwoordig kunnen we niet meer rond de action cam’s, GoPro die volgens mij toch een van de eersten en zeker de grootsten zijn waren aanwezig met een overweldigende stand. Binnenkort bieden wij ook het volledige gama GoPro inclusief de meeste accessoires aan op Coolthings.be en bij ons in de winkel.

Photokina227

Zoals eerder al vermeld in de blogpost over de IFA te Berlijn was hier ook de trend naar 4K of Ultra HD te merken. Ik had het hierboven al aangehaald dat o.a. Leica twee toestellen in het gama heeft die reeds Ultra HD kunnen filmen maar vele andere zijn hier ook mee bezig. Zo kan je met de nieuwste GoPro Hero4 filmen in Ultra HD met 30 frames/sec. Ook de (semi)professionele merken zijn hier uiteraard volop mee bezig; Een trend die duidelijk laat zien waar we naartoe gaan op vlak van beeldkwaliteit.

Photokina101

Hier nog enkele sfeerbeelden van bij Canon en Nikon. Ook deze merken presenteerden hun nieuwste modellen al was er niet echt iets spectaculairs te beleven. Veelal ging het over verbeteringen en upgrades van bestaande toestellen. Zo was er bij Nikon oa de opvolger van de D800, dit wordt de D810 en was er ook de helemaal nieuwe D750. De trend hier is dat er duidelijk meer aanbod komt in het Full Frame assortiment.

Photokina065
Photokina017

Binnen twee jaar keren we zeker terug!