Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
mei 15

Loewe SoundPort Compact

Men zegt wel eens dat Loewe vooral een designmerk is. Compleet ontkennen zal ik dat niet doen want design is bij Loewe nu eenmaal belangrijk. Maar Loewe is veel meer dan een designmerk. In dit artikel stellen we jou hun SoundPort Compact voor.

Zo is Loewe een absolute voortrekker op technologisch vlak want wist u dat Loewe in 1931 de allereerste TV beelden verzorgde. Of in 1926 het eerste geïntegreerde circuit (de triode) heeft gemaakt? Dit gewoon om aan te tonen dat het bedrijf meer is dan een designfirma.

De SoundPort Compact is een bluetooth luidspreker én Apple docking station. De uitstraling van de SoundPort Compact is typisch Loewe, strak en afgewerkt met aluminium en meestal in verschillende kleuren verkrijgbaar. De afwerking is trouwens zoals alle producten van Loewe perfect te noemen.

De SoundPort Compact meet 41,5cm breed, echt compact kan je dit dus niet noemen. Langs de andere kant vertalen deze afmetingen zich meestal in een beter geluid dan bij kleinere speakers. De SoundPort Compact komt het best tot zijn recht op een tafel of kast, het licht schuine voetje stuurt de hoge tonen lichtjes naar boven waardoor deze beter tot hun recht komen.

De SoundPort Compact is een klein aansluitwonder want je kan er uiteraard muziek naartoe sturen via bluetooth maar ook je toestel met een kabel via een audio input aansluiten. Tot hier niks nieuws want de meeste toestellen kunnen dit, het wordt echter anders als we vermelden dat er ook een iPhone dock is waar je zelfs een iPad kan op zetten (en er zijn maar weinig merken die dit kunnen).

Ook een Android telefoon kan je met de bijgeleverde USB kabel verbinden net zoals je computer die je via een USB-B aansluiting kan koppelen. Op die manier gebruik je de DAC in de Loewe SoundPort om je computer ineens wel erg goed te laten klinken. De ingebouwde bluetooth ondersteund uiteraard ook de kwalitatief betere aptX. Als je telefoon NFC ondersteund kan je op die manier ook snel koppelen met de SoundPort.De keuze van naar wat je luistert wordt zichtbaar gemaakt door een gekleurde led op de voorzijde van het toestel. Zo staat blauw (logischerwijze) voor bluetooth en paars voor USB. Gelukkig zit er ook een goede gebruiksaanwijzing bij het toestel waar dit haarfijn in wordt uitgelegd. Bovenop het toestel vindt je ook een stel knoppen om o.a. de bron te kiezen alsook het volume te regelen.

De opbouw van de luidsprekers is zo gekozen dat de bassen naar onder worden gestuurd en de midden en hoge tonen naar de voorzijde. Door deze plaatsing kon er een grotere woofer worden ingebouwd en dat merk je bij het luisteren naar je muziek want er is behoorlijk wat bas aanwezig. Ook bij lage volumes klinkt de Loewe SoundPort heel vol. Bij hoge volumes (en hij kan echt heel luid) zou je bijna vermoeden dat hij van tafel zal springen.

Over kleur en smaak kan je lang discussiëren want wat ik en jij mooi vinden is niet perse van toepassing voor je buurman (of vrouw) al denk ik dat de meeste mensen het sobere design wel kunnen appreciëren. Over de klank is minder twijfel want die is gewoonweg goed, ook het aantal aansluitingen is bovengemiddeld dus ook daar geen klachten. Tel dit alles samen en weet dat Loewe op al haar producten drie jaar waarborg geeft en de prijs van € 499; is te verantwoorden.