Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
mei 09

KEF Muo

Kenners van het merk KEF zullen in de Muo zeker de vele malen grotere alsook duurdere KEF Muon herkennen. Deze high-end luidspreker die maar liefst 160.000 euro kost heeft duidelijk als model gediend.

De designer van de KEF Muon (Ross Lovegrove) heeft namelijk ook de Muo getekend. Dat deze bluetooth luidspreker een visueel afgeleide is van de Muon duidt ook al direct naar het streven van een hoge klankkwaliteit. Want klankkwaliteit is al meer dan 50 jaar de rode draad bij alle KEF producten.

De mangrote Muon heeft een uitgesproken zandlopervorm, deze vorm zien we door een optische illusie ook terug in de de Muo. Dankzij de perforatie van de luidsprekergrille lijkt deze vorm ook op een zandloper. De algemene bouwkwaliteit is zeer hoog, de speaker is rondom vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en geeft een erg degelijke indruk. Mede door de afwerking en vormgeving is dit een erg stijlvolle Bluetooth luidspreker die niet onopgemerkt zal blijven.

De KEF Muo is in een aantal kleuren beschikbaar, zo zijn er het klassieke zilver en donkergrijs maar ook knalblauw, roze en oranje behoren tot de mogelijkheden. Bovendien is er nog een speciale versie in champagnekleur.

De afmetingen van de KEF Muo plaatsen hem qua grote in het middensegment, echt klein kan je de Muo niet noemen maar hij is gelukkig niet zo groot waardoor je zou twijfelen om hem mee te nemen. Het is namelijk mede door deze afmetingen dat er ook een grotere batterij in past waardoor de Muo je effectief van 12 uur muziek voorziet. Het opladen gebeurt zoals bij vele Bluetooth luidsprekers via een micro-USB kabel. De KEF Muo heeft ook een 3,5mm AUX ingang om apparaten zonder bluetooth te kunnen aansluiten.

Anders dan bij merken waar je meerdere speakers in een soort party mode kan zetten is het bij de KEF Muo mogelijk om ze in stereo mode in te stellen. Dit maakt het direct een stuk interessanter want met twee speakers krijg je een veel beter ruimtegevoel en de stereo die geproduceerd wordt is echt wel ok.

Met zijn twee 5cm drivers en krachtige basradiator zorgt de KEF Muo voor een gedetailleerd geluid en een vette bas, de klankkwaliteit wordt ook in de hand gewerkt door de aanwezigheid van bluetooth aptX 4.0 die wanneer je apparaat dit ondersteund voor een kraakheldere Bluetooth overdracht zorgt.

Bij het beluisteren van Björk’s Big Time Sensuality dacht ik dat de speaker van plan was om van de tafel te springen maar neen hoor, alles bleef netjes klinken ook bij erg hoog volume!

Dankzij de elegante vorm, de diverse kleurtjes en de zeer goede klankkwaliteit heeft deze Bluetooth luidspreker reeds meerdere onderscheidingen mogen ontvangen en verdient hij zeker een plekje bij u thuis.