Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - Wij zijn vandaag open.
 
mei 02

JBL Charge 3

De naam JBL Charge 3 verklapt al meteen één van de sterke punten van deze draagbare Bluetooth luidspreker. De Charge 3 heeft namelijk een 6000mAh zware accu ingebouwd. Hiermee kan je rond de 20 uur ononderbroken muziek spelen maar het toestel kan ook worden gebruikt om je lege smartphone of tablet nieuw leven in te blazen.

De Charge 3 is duidelijk een speaker die ontwikkeld is om overal mee te nemen, hij valt wat groter en zwaarder uit dan de kleinere Flip maar is stukken compacter dan de JBL Extreme. Hierdoor kan je de hem gemakkelijk in een rugzak of tas meenemen.

De Charge 3 geeft een erg solide indruk en voelt ook zo aan. Met andere woorden perfect geschikt om mee te nemen naar het strand of tijdens een actieve kampeervakantie. Rond de speaker zit een soort beschermende geweven stof die in verschillende kleuren leverbaar is.

De Charge 3 is trouwens een IPX7 gecertifieerde luidspreker wat wil zeggen dat hij 30 minuten onder water kan blijven tot maximaal 1 meter diepte. Dus mocht hij eens in een plas water vallen is er niks aan de hand.

In de rubberen voet waarop de luidspreker staat zit een rij ledjes die de batterijautonomie aangeven. Hoe meer ledjes hoe langer hij nog kan spelen. Aan de achterzijde van het voetje zit een klepje wat je met je nagel eenvoudig kan openen. Hierachter zitten enkele aansluitingen zoals de 3,5mm aux input, een USB mini en een USB C om je apparaten op te laden.

De Charge 3 heeft ook een ingebouwde microfoon waardoor je de speaker kan gebruiken bij handenvrij bellen. De microfoon maakt gebruik van noise en echo-onderdrukking, hierdoor blijft je gesprekskwaliteit gewaarborgd.

Dankzij de connect knop kan je meerdere compatibele luidsprekers aan elkaar koppelen, dit doe je door gebruik te maken van de JBL Connect app die er is voor iOS en Android.

De JBL Charge 3 levert een levendig en tegelijk krachtig geluid af. De twee passieve drivers aan de uiteinden van de speaker gaan stevig heen en weer bij basrijke muziek. Je krijgt echter nooit het gevoel dat de Charge3 op zijn eind zit. Er komt echt een indrukwekkend geluid uit deze compacte speaker.

Natuurlijk zijn er nog betere bluetoothspeakers dan de Charge 3 maar in zijn prijsklasse zit hij zonder discussie bij de allerbesten. Neem er dan zijn robuuste bouwkwaliteit en de enorme accuduur bij en je weet dat we hier een winnaar hebben.