Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
sep 13

IFA Berlijn 2014

Het is stilaan een gewoonte geworden, ongeveer 23 jaar bezoek ik de IFA te Berlijn. Eerst om de twee jaar en sinds een jaar of 6 jaarlijks. Het is zonder twijfel de grootste beurs voor consumenten electronica ter wereld.

Sommige edities was het echt uitkijken naar aangekondigde revoluties, de meesten onder u herinneren zich wellicht de eerste flatscreens nog ;). Andere jaren gaat het vooral over verfijning van bestaande technologieën, dit jaar was zo een editie. Pas op versta me niet verkeerd hé, uiteraard waren er nieuwigheden en kwamen de meeste fabrikanten met nieuwe modellen op de markt. Echt nieuwe technologieën bleven echter uit. Bij Samsung hadden ze zelfs een Curved kunstwerk gemaakt om extra aandacht te trekken.

De rode draad was zonder twijfel 4K of Ultra HD al dan niet Curved, het mag nu stilaan als vaststaand worden gezien dat dit de nieuwe norm wordt voor de komende jaren. Zowat iedere fabrikant pakte hiermee uit en dit zowel bij TV als bij camera en ook aan de broadcast kant begint er beweging in te komen.

IFA 2014 180

IFA 2014 012

 

Ook in België zal zeer binnenkort 4K beschikbaar zijn, zo heeft Netflix aangekondigd om de topserie House of Cards ook in 4K/Ultra HD beschikbaar te maken. Netflix zou vanaf 15/09 in België beschikbaar komen. Via satellietzijn er reeds testuitzendingen in 4K en u kan deze zeer binnenkort bij ons in de winkel ook zien. Ook via Youtube is er al redelijk wat beschikbaar in 4K.

Als we het even over audio mogen hebben dan springen volgende zaken in het oog. Zoals velen onder u weten is het maar povertjes gesteld met de klankkwaliteit van de meeste TV’s (Loewe vormt hier een uitzondering). Dus zoeken de fabrikanten naar oplossingen in de vorm van soundbars, nu we met curved TV’s zitten volgen ook de soundbars (zie foto hieronder). Een soundbar is meestal veel meer dan een verbetering van uw TV geluid, je kan dikwijls ook je digitale muziek vanaf je smartphone of tablet doorsturen en zo genieten van een goede klankkwaliteit en dit helemaal draadloos!

IFA 2014 054

 

Meer dan zeven! jaar geleden hebben we gekozen voor streaming met Sonos. Nu zoveel jaren later is dit een goede keuze gebleken en sinds kort springen zowat alle fabrikanten op de streaming kar. De ene doet dit al wat beter dan de andere, allemaal volgen gaan we zeker niet doen maar we hebben er wel enkelen waar we dan ook echt achter staan. Zo volgen we Sonos, Bluesound en Heos by Denon elk met hun specifieke sterke kanten. We helpen u uiteraard met het maken van uw keuze. Sonos en Bluesound waren ook op de Ifa aanwezig.

IFA 2014 395

Een opkomende trend zijn de smartwatches, Samsung, LG en nog een aantal merken stelden hun nieuwste modellen voor en je merkt op dat ze aan verfijning werken. Zo lijkt de smartwatch van LG stilaan op een echt uurwerk, bij Samsung was de Bling-Bling factor duidelijk groter… Benieuwd hoe zij het zullen opnemen tegen de nieuwe iWatch van Apple. Hieronder ziet u de Samsung smartwatch.

IFA 2014 073

Smart… Het is het woord waar alles om draait tegenwoordig, zo stelde Panasonic zijn smart home aan ons voor. Gaande van een keuken waar de lepel zelf rondjes draait (zodat u dat niet meer hoeft te doen) tot een smal aquarium dat daarna blijkt een 70 inch TV te zijn. Ook in de dressing room wordt u via een smart mirror geholpen om uw make-up aan te brengen. Zo kan u bvb zien hoe het er op uw gezicht zal uitzien zonder dat u de make-up al dient aan te brengen 😉

IFA 2014 269

IFA 2014 273

IFA 2014 278

We hebben ook de primeur gehad van RHA in ear headphones te kunnen testen. Eén woord “waanzin” zelden in mijn leven (of gewoon nog nooit!) zo een goede en uitgebalanceerde klank uit een in-ear hoofdtelefoon gehoord als met de T10i. Binnenkort in onze winkel en op Coolthings.be

IFA 2014 367

Anna WendelKlint van P.A.P kwam voor ons speciaal uit Zweden om de nieuwe collectie van de P.A.P voor te stellen. Dit zijn niet zomaar iPad of laptop tassen en sleeves, elke tas, sleeve of ander accessoire wordt in Zweden met de hand gemaakt. Enkel de beste materialen worden gebruikt zoals Italiaans kalfsleder, Zweeds vilt en messing. Duurzaamheid is voor hen dan ook een sleutelwoord, once you go P.A.P you never go back 😉

De Producten van P.A.P worden door ons ingevoerd voor de Belgische markt en zijn voorlopig uitsluitend bij ons verkrijgbaar, dus het ultieme en exclusieve geschenk.

IFA 2014 416

Volgende week een blogpost over de Photokina in Keulen die we op woensdag 17/09/14 bezoeken.