Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
jul 22
HP Chromebook

HP Chromebook

Dit is hem dan, de HP 14 inch Chromebook. We hebben het toestel uitvoerig getest ondertussen en ik wil u graag onze bevindingen delen.

Allereerst wil ik even kwijt dat als je van plan bent om een volwaardige computer te gaan vervangen door een chromebook dan staat je een teleurstelling te wachten. Ben je echter op zoek naar een computer die vooral webgebaseerde zaken moet doen dan wordt dit vast je beste vriend! De bouwkwaliteit is erg goed voor een toestel uit deze prijsklasse. Alles voelt degelijk aan en ziet er ook zo uit.

Met 3 USB, een HDMI, een SD kaartlezer en een hoofdtelefoonaansluiting is de computer ook van alle nodige aansluitingen voorzien. Wifi en Bluetooth behoren uiteraard ook tot de standaard uitrusting.

De maximale schermresolutie is 1536 x 864 pixels en dit maakt dat het beeld gestoken scherp is op 14 inch. De processor alsook de grafische kaart komen uit het huis van Intel. Maar genoeg over de specificaties, aan de slag nu.

Zoals ik al aanhaalde is de Chromebook vooral een internet gebaseerd toestel. Met duizenden apps in de store doe hij je soms denken aan een tablet. De keuze uit de apps is overdonderend groot, games, informatieve en productieve apps. Je kan het zo gek niet bedenken of het zit er wel tussen.

Het valt trouwens ook op dat er erg veel van deze apps gratis zijn. Zo vindt je de Office apps zoals Word Online, Powerpoint Online enz. in de store zonder dat het je iets kost.

 HP Chromebook 2

Er zijn verschillende manieren om de apps te ordenen. Handig is ook dat er een aantal apps ook werken zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

Trouwens één van de sterke troeven is dat men claimt dat een Chromebook virusvrij zou zijn. Dus geen dure virusscanners meer die je om de haverklap moet updaten.

Wat ook opvalt is dat alles erg snel gaat, de apps reageren bijna instant. Ook een Google Earth bvb werkte flitsend snel.

Je kan ook met vensters werken waardoor je niet telkenmale een openstaande applicatie dient te sluiten.

 HP Chromebook 3

Mijn bevindingen zijn in ieder geval heel positief, als je dan ook nog eens weet dat je tot meer dan 8 uur kan werken op één acculading dan is dit ook mooi meegenomen.

De klankkwaliteit zou beter kunnen, niet dat het slecht is hé maar als je naar een film kijkt en je zit alleen neem dan je hoofdtelefoon. Dan is de geluidskwaliteit ineens wel dik ok!

Het toestel staat op test bij ons in de winkel dus mocht u zin hebben om zelf even te testen bent u steeds welkom.