Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - We zijn vandaag open.
 
okt 26
Leica HQ

Fabrieksbezoek aan Leica te Wetzlar

Vorige week heb ik de eerder unieke gelegenheid gehad om de nagelnieuwe fabriek van Leica te bezoeken. Ik wil mijn verslag hiervan vandaag graag met jullie delen.

224

Het is dubbel feest bij Leica dit jaar. Ze hebben er dan ook alle reden toe, het merk Leica viert dit jaar z’n 100 jarig bestaan. Maar ook hun meest bekende model het “type M” bestaat dit jaar 60 jaar. En het houdt niet op want eerder dit jaar is de nieuwe en hypermoderne fabriek in Wetzlar, Duitsland geopend. Hiermee is Leica één van de weinige fabrikanten in de fotografie die nog in Europa produceren. Tevens is Leica één van de meest toonaangevende merken in de fotografiewereld en heeft een enorme aanhang bij vakfotografen en de gevorderde amateurfotograaf.

202

Er is een erg ruime ontvangsthal waar je ook gewoon als bezoeker terecht kan (dus mocht je ooit in de buurt zijn). Er is in deze ruimte steeds een variërende tentoonstelling, op dit moment hingen er 60 foto’s gespreid over de voorbije 60 jaar en allen genomen met een Leica M. Verder in dit gebouw zie je de belangrijkste mijlpalen tentoongesteld uit de 100 jarige geschiedenis van het merk. Zo zie je zowel fototoestellen als verrekijkers en spottingscopes. Ook een aantal producten ontwikkeld voor het leger zijn te bewonderen. Buiten de wisselende tentoonstelling is er ook een selectie van 36 foto’s (Leica het heeft formaat 36 x 24 geïntroduceerd) van de laatste 100 jaar. We waren allen onder de indruk van hoeveel beelden we hiervan kenden, we wisten alleen niet dat ze allen met een Leica waren genomen.

217

Op naar de productie, we hebben het assembleren van een lens kunnen bekijken (ook al zijn het erg dure lenzen toch kregen we het gevoel dat gezien het werk dat er per lens wordt besteed de prijs niet overdreven is). Hierna wordt de lens elektronisch gecontroleerd op een massa punten. Het is ook wel nodig als je producten tot de absolute wereldtop behoren! Volgend was de assemblage van de M series, Duitse precessie ten top. Tijdens het bezoek werden we begeleid door iemand van de marketing die ons van uitvoerige uitleg voorzag. Zo leek op het eerste zicht het zwarten van de lensranden een eerder eenvoudige taak, toch duurt de opleiding hiervoor alleen al 6 maanden!

240

241

245

Er is een knappe tentoonstelling waar ieder product ooit door Leica geproduceerd te bewonderen was. Ze gingen hier echt prat op want sommige stukken hebben ze zelfs uit privécollecties moeten terugkopen om het toch maar compleet te hebben. Zonder meer indrukwekkend hoeveel toestellen ze de laatste 100 jaar op de markt hebben gebracht. Er was één gemeenschappelijke factor die alle toestellen meekrijgen bij hun ontwikkeling en dat is kwaliteit.

266

Er is aan de fabriek ook een Leicastore verbonden waar het complete assortiment toestellen maar ook alle merchandising te bewonderen is. Een deel van de merchandising is binnenkort ook in onze webshop te koop alsook toestellen van Leica.

251

Het ultieme doel van elke fotograaf, mensen die hun tijd nemen om te genieten van de prachtige beelden.

230

De Leica fabriek en tentoonstelling heeft op ons allen een sterke indruk nagelaten. Leica stond bij mij al hoog in de ranking maar is zonder meer nog plaatsen gestegen. Bent u op zoek naar het allerbeste met een sterk merkimago en een uitzonderlijk hoge restwaarde? Dan is Leica zeker uw ding. Wil u vrijblijvend kennis maken met deze pareltjes, kom dan zeker eens langs!

Tijdens ons event hebben we niet alleen de compacts, de T series maar ook de M series met de objectieven in demo. Zelfs de f0.95 Noctilux zal van de partij zijn …

m82noctilux-m-50mm-f0