Sint-Gillisstraat 22, 9170 De Klinge -
03 770 73 48 - Wij zijn vandaag open.
 
mei 02

Denon HEOS 1

De naam HEOS zegt u misschien niet direct iets, wanneer we u echter zeggen dat dit het streaming merk is van het gerenommeerde Denon dan gaat er bij de meesten wel een belletje rinkelen.

Ook al is het een compacte luidspreker de prestaties zijn dat zeker niet. Het klankbeeld dat de kamer wordt ingestuurd is aangenaam vol en voldoende gedetailleerd, ook de spreiding is dik ok. Ik zou durven stellen dat je in eerste instantie niet verwacht dat dit geluid uit zo een compacte speaker komt.

De bediening op het apparaat zelf kan je vergelijken met Sonos, volume op en neer alsook het starten en stoppen van je muziek. Qua aansluitingen zit het ook wel ok, een AUX in en een USB aansluiting vindt u op de achterkant van de luidspreker. De AUX in is wel alleen analoog al zal dit voor de meesten onder ons al ruim voldoende zijn. De USB aansluiting maakt het mogelijk een stick of externe schijf gevuld met muziek aan te sluiten. Ook Bluetooth behoort tot de mogelijkheden al moet je voor het plaatsen van de dongle wel de USB poort opofferen.

De HEOS familie maakt net als de meeste streamingmerken gebruik van een app om alles te bedienen. Deze is overzichtelijk maar vraagt enige gewenning vooral om de zone’s te groeperen, eens je dit weet bedient alles erg intuïtief en snel. Net zoals bij de meeste andere merken kan je verschillende muziek beluisteren in verschillende kamers maar indien gewenst kan je ook alle kamers groeperen. Je behoudt in alle situaties de controle over het volume in de verschillende ruimte’s.

De HEOS 3 heeft een ingebouwde wifi ontvanger waarmee je de speaker kan koppelen op je draadloze netwerk. Een bekabelde aansluiting is ook voorzien.

Verder ondersteund de HEOS 1 de meest gangbare streamingdiensten zoals Tunein, Spotify Connect, Deezer, Tidal, Napster, Soundcloud enzovoort.

Wandbevestiging van de HEOS 1 is mogelijk door diverse beugeltjes van verschillende merken zoals Flexson en Cavus.

De HEOS 1 is in de HEOS familie de enige speaker die met een optionele accu kan worden uitgerust. Op deze manier tover je de HEOS 1 ook om in een Bluetooth luidspreker die je overal kan meenemen.

Verder is naar mijn gevoel één van de sterkere punten van het HEOS systeem de naadloze integratie van de HEOS speakers in combinatie met bvb. een surroundversterker van Denon. Of het nu met een losse Link is of met een versterker waar reeds een HEOS module in zit het is prettig en gemakkelijk te bedienen en dit allemaal vanuit één app.